Ung kvinde udskyder sin død

"Jeg føler mig stadig rask nok," siger Brittany Maynard, der ellers havde planlagt at dø 1. november ved hjælp af aktiv dødshjælp. Foto: Scanpix Foto: AP Photo/Maynard Family/Polfoto

Ung kræftsyg kvinde, der har skabt ny debat om aktiv dødshjælp i USA, udskyder sin død. Den var ellers planlagt til at finde sted 1. november

Den uhelbredeligt kræftsyge 29-årige Brittany Maynard, der er blevet et ikon for debatten om aktiv dødshjælp i USA, vil formentlig udskyde sin stærkt omtalte planlagte død 1. november i år.

Det siger hun i en ny video, hvor hun forklarer, at hun stadig nyder livet.

”Jeg føler mig stadig rask nok, og jeg har stadig nok glæde, og jeg ler og smiler stadig nok med familie og venner, til at det ikke føles som den rette tid endnu. Men den vil komme, fordi jeg mærker mig selv blive mere syg. Det sker hver uge,” siger Brittany Maynard i den seks minutter lange video, der er lavet i samarbejde med organisationen Compassion & Choices (Medfølelse & Valg).

Den fotogene og nygifte unge kvinde, der i januar fik konstateret en hjernesvulst og i april fik seks måneder af sine læger at leve i, har de seneste måneder formået at skabe ny debat om aktiv dødshjælp i USA. En video, hvor hun fortæller sin historie og opfordrer landets politikere til at gøre det muligt for uhelbredeligt syge at få en værdig død, er blevet set af millioner af mennesker.

Brittany Maynard flyttede efter sin kræftdiagnose fra Californien til Oregon, som er en af de fem amerikanske delstater, hvor lovgivningen tillader læger at udskrive dødelige doser af medicin til uhelbredeligt syge patienter.

Sammen med sin mand valgte Brittany Maynard 1. november som den dag, hvor hun vil indtage den ordinerede medicin. I den nye video understreger hun, at hun fortsat er opsat på at afslutte sit liv, inden at hendes sygdom er så fremskreden, at hun bliver ude af stand til at fuldbyrde sin plan.

Se videoen, hvor Brittany Maynard fortæller om sit nye valg herunder: 

1lHXH0Zb2QI