Ægtepar anholdt for drab på kvindens 82-årige mor

Et ægtepar har angiveligt givet kvindens 82-årige mor en dødelig dosis morfin. Foto: Foto: Arkiv

82-årig kvinde fik dødelig overdosis morfin. Hendes 54-årige datter og 54-årige svigersøn er anholdt

Nordsjællands Politi sigter et ægtepar for at have dræbt kvindens 82-årige mor, der boede på et plejehjem i Charlottenlund, natten til fredag.

Ifølge vicepolitiinspektør Henning Svendsen har ægteparret i nattens løb angiveligt givet kvindens 82-årige mor en dødelig dosis morfin.

- Det er personalet, som anmelder det til politiet. De opdager det, da de bliver lukket ude af værelset, og døren bliver låst. Og de har på fornemmelsen, hvad der foregår, siger Henning Svendsen til Ritzau.

Da politiet ankommer til plejehjemmet på Ejgårdsvej i Charlottenlund, er døren til værelset stadig låst.

- Men da vi banker på, bliver der lukket op, og ægteparret er stadig derinde, fortæller Henning Svendsen.

Vicepolitiinspektøren vil ikke udelukke, at der kan være tale om et såkaldt medlidenhedsdrab. ---- - Men det forudsætter, at den afdøde har accepteret, hvad der skulle ske, og det kan vi ikke sige noget om endnu. Derfor har vi rejst sigtelser for manddrab, siger Henning Svendsen.

Der er stor forskel på, om et drab anses som manddrab efter straffelovens paragraf 237 eller som et medlidenhedsdrab efter paragraf 239.

For manddrab er strafferammen fængsel på livstid, men normalt ligger strafniveauet på 12 års fængsel. Straffen for manddrab er minimum fængsel i fem år, mens den maksimale straf for et medlidenhedsdrab er tre års fængsel.

Ægteparret, som begge er 54 år og kommer fra Hellerup, bliver fredag eftermiddag fremstillet ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.

Her vil anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi formentlig fremsætte begæring om, at de skal varetægtsfængsles.