Fostre kan ikke føle smerte før uge 24

Et 23 uger gammelt foster fotograferet med 3D-teknologi. --

Ny forskning, som er bestilt af det engelske sundhedsministerium, er et slag mod dem, der forsøger at mindske abortgrænsen, som i Storbritannien er på 24 uger. Foto: . / Scanpix

relevante temaer

Fostre kan ikke føle smerte før uge 24, viser ny forskning. Det retfærdiggør stadig ikke, at man tager et liv, lyder det fra etisk tænketank

Et menneskefoster kan ikke føle smerte, før det er 24 uger gammelt, viser ny omfattende forskning.
Fostrets hjerne er i 24. uge endnu ikke færdig dannet og derfor er fostret heller ikke bevidst, konkluderer en undersøgelse fra Royal College of Obstetricians and Gynaecologists.

Den nye forskning, der er iværksat af det engelske sundhedsministerium, er et slag mod dem, der forsøger at mindske abortgrænsen, der i Storbritannien er på 24 uger, skriver The Guardian.  

Det kemiske miljø i livmoderen bevirker, at fostret befinder sig i en søvnlignende bevidstløshed og derfor kan det ikke føle smerte, konkluderer den nye rapport.

Rapporten indeholder to studier, hvor det ene er en gennemgang af eksisterende beviser på området, mens det andet er en rapport om smerteopfattelse. Den ene rapport konkluderer, at det var tydeligt, at forbindelsen fra fostrets periferi til hjernebarken ikke er intakt før kvinden er 24 uger henne i sit svangerskab.
De fleste neurologer mener, at hjernebarken er nødvendig for, at fostret kan føle smerte. På den baggrund konkluderer rapporten, at fostret ikke på nogen måde kan føle smerte før uge 24.

Josephine Quintavalle, der er grundlægger af Comment on Reproductive Ethics, der fokuserer på etiske dilemmaer, mener ikke, at den nye rapport kan være med til at retfærdiggøre aborter.

Selv om abort bliver foretaget på en menneskelig måde og uden smerte, så retfærdiggør det ikke, at man tager et andet menneskes liv, siger hun.

Tilføj kommentar

fra shop.k.dk

Mendelssohn: A Midsummer Night's Dream. Piano Concertos

kr. 119,00 Køb

Mød Peter Høeg

kr. 65,00 Køb

Første Verdenskrig

kr. 25,00 Køb

Mozart - Argerich og Abbado

kr. 129,00 Køb

Efterår på Sicilien

kr. 9.598,00 Køb

Mød Desmond Tutu og hans datter Mpho Tutu

kr. 70,00 Køb

Prøv Kristeligt Dagblad 4 uger gratis!

Indtast dit telefonnummer herunder og klik 'Næste'. Tilbudet er uforpligtende og dine personlige oplysninger behandles fortroligt.