Mor idømt 11 års fængsel for drab på handicappet datter

En kvinde er idømt 11 års fængsel for at have dræbt sin 43-årige multihandicappede datter ved at skære hendes håndled over i deres hjem i Skælskør den 8. januar i år. Foto:

Kvinde fra Næstved dræbte i januar sin multihandicappede datter ved at skære hendes pulsårer over. Datteren lå død i 12 dage, før politiet blev underrettet. I dag faldt der dom i sagen

En 64-årig kvinde, der har tilstået at have dræbt sin multihandicappede datter, er ved Retten i Næstved blevet idømt 11 års fængsel. Det skriver flere medier.

Kvinden er tiltalt for at have dræbt sin 43-årige multihandicappede datter ved at skære hendes håndled over i deres hjem i Skælskør den 8. januar i år. Efterfølgende forsøgte kvinden gentagne gange at tage livet af sig selv. Det skriver Ritzau.

Først den 20. januar blev politiet underrettet om sagen. Det skete, da den tiltalte fortalte sin chef om drabet, som herefter kontaktede politiet. Kvinden, der igennem længere tid har været frustreret over kommunens håndtering af datterens sag, husker kun brudstykker fra selve hændelsen.

Kvinden har passet sin datter i hjemmet, når hun ikke var på arbejde.

I maj 2012 blev datteren tvunget til at skifte institution på trods af voldsomme protester fra kvinden og hendes mand, der døde samme år.

Ifølge eb.dk havde moderen gentagende gange klaget over den behandling, datteren fik på den nye institution. Moderen mente, at institutionen ikke var rustet til at tage sig af datteren, der blandt andet skulle have mistet brugen af sine ben på grund af utilstrækkelig pleje.

Til sidst knækkede moderen sammen.

"Jeg tænkte, at det var bedst, at vi ikke var her mere," skulle hun ifølge eb.dk have sagt i retten.

Over en uge efter drabet tilstod moderen over for sin chef, som tog kontakt til politiet. De fandt datteren liggende død mellem sine bamser, skriver Ritzau. 

Sagens anklager, Henrik Holten fra Sydsjællands og Lollands Falsters Politi, havde ifølge bt.dk krævet 12 års fængsel, mens kvindens forsvarer, Ole Madsen, mente, at hans klient på grund af formildende omstændigheder højst burde idømmes tre års fængsel.

"Denne sag er meget tragisk, og den er også meget atypisk," skal han have sagt i retten.

Retten skriver i sit doms-resume, at det er en formildende omstændighed, at moderen begik drabet under følelsesmæssigt pres. Samtidig lagde retten vægt på, at datteren var hjælpeløs og ikke kunne sætte sig til modværge.

Moderen ankede dommen på stedet for at få formildet straffen.